• 23 Kasım 2024 14:47

Sait ORHAN

Öğretmek için Öğrenin- Öğrenmek için Öğretin

Visual Studio İpuçları

BySait ORHAN

Şub 8, 2014

Kopyalama Tarihi

Visual Studio hafızaya kopyalanan verileri geriye doğru 20 kopyalama işlemine kadar hafızada tutar. Bu kullanmak için [CTRL]+[SHIFT] tuşları basılı iken her [V] tuşuna basıldığında hafızada geriye doğru bir önceki kopyalanan veriye erişir.

Dikdörtgensel alanda seçme

Şekilde göründüğü gibi alt alta olan satırlarda bütün satırı seçme yerine sadece dikdörtgensel bir alanda seçme yapılacaksa [Alt] tuşu basılı iken seçme işlemi yapılır.

 

using Referanslarının kısayolla eklenmesi

Kullanılan bir sınıfın referansı yüklü değilse ve altı hata mesajı veriyorsa kursor hata satırında ve hata satırının altında küçük bir dikdörtgen beliriyorken [CTRL]+[.] tuşlarına beraber basıldığında şekildeki gibi bir alt menü açılacaktır. Bu menüde using ifadesi seçilirse referansı ekler, alttaki seçenek seçilmesi durumunda ise sınıfın tam yolunu ekler.

 

Adı değiştirilen değişken ve ya metodun bütün referanslarında adının değiştirilmesi

Bir değişkenin adı tanımlandığı yerde değiştirildiğinde altında kırmızı bir dikdörtgen belirir. Bu dikdörtgen tıklandığında ve ya [CTRL]+[.] tuşlarına beraber basıldığında şekildeki gibi bir alt menü açılacaktır. Bu menüden ilk seçenek tıklandığında proje içerisinde bu değişkenin kullanıldığı her yerde adı son hali ile değiştirilecektir.

 

Var olmayan bir sınıf ve ya metodun kullanılması ve hatanın düzeltilmesi

Kodlama sırasında bir metodun oluşturulması gerekiyorsa; o metod varmış gibi kullanın. Daha sonra metod adının altında tekrar bir dikdörtgen oluşacaktır. Açılan alt menü tıklandığında metod, visual studio tarafında sonucun atandığı değere ve gönderilen parametrelere göre otomatik olarak oluşturulacaktır. Aynı şekilde sınıflarda oluşturulabir.

 

Kullanılan bir metodun parametrelerinin sıralarının değiştirilmesi ve ya silinmesi

Parametre sırası değiştirilecek olan metod adına sağ tıklanıp Refactor –> ReOrder Parametres seçeneği tıklandığında sol taraftaki ekran açılacaktır. Buradan değişiklik yapılıp OK butonu tıklandıktan sonra sağdaki pencere açılacaktır. Bu pencere metodun kullanıldığı bütün yerler listelenmektedir. APPLY butonu tıklandıktan sonra metodun kullanıldığı her yerde gerekli değişiklikler otomatil olarak yapılacaktır.

 

Aynı şekilde parametrelerden bazıları silinecekse Refactor –> ReMove Parameters seçeneği tıklandığında bu pencere açılır. Bu ekrandan silinecek parametreler seçildikten sonra OK butonu tıklanır. Daha sonra bütün projeye bu değişikliği uygulamak için bir onay penceresi açılır yeniden sıralamada olduğu gibi APPLY butonuna tıklanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.